Rasy v Caltavee

02.05.2013 11:28

Takže, po pravidlech nastává poznání zdejších ras, takže stručně začnu :)

Elfové: Ladní, rychlí a někteří z nich jsou arogantní, a to velmi. Ovládají kouzla, žijí velmi dlouho.

Lidé: Někdo jako vy nebo já. Přesto je důvod mít postavu člověka. I přes své obyčejně dlouhé životy dosahují mnohých věcí, jako třeba vyhrávají války, učí se kouzlit od mágů a čarodějů, kteří pochází právě z řad lidí.

Draci: Páni nebes. Někteří se spojí nebo spojily s elfy nebo lidmi, někteří ale zůstávají divocí. Jsou nebezpeční, a to velmi. Chrlí oheň, dokáží létat. Umí mluvit jako lidé, elfové, nebo kentauři.

Kentauři: Nesmírně inteligentní tvorové, z poloviny lidé, od trupu dolů koně. Jsou největšími myslitely v celé Caltavee. K boji využívají pouze luky.

Mágové, Čarodějové: Lidé, kteří se naučily magii, ať už od elfů, nebo se nějaký kentaur usnesl že bude učit dvounožce. Mohou žít i dlouho, pokud si míchají lektvary pro delší život.

Gryfové, Hipogryfové: Gryfové jsou polo orli, polo lvi. Jsou obdařeni lidskou mluvou, tudíž mluví nahlas, stejně tak Hipogryfové, kteří jsou z poloviny koně, z poloviny orlové. Drůží se do stád, často smíšených, ale Hipogryfů je obvykle v Gryfích stádech i víc než  v jejich vlastních. Každé stádo má alfa samce, popřípadě samici. 

gryf                                                                  hippogryf

Jiné rasy: Do těch se počítají zvířata a rasy které nejsou  seznamu (např. trpaslíci, upíři, gnómové, a další)

trpaslík