Palaimë

29.06.2013 20:10

 

Jméno: Palaimë

 
Pohlaví: Žena/klisna
 
Rasa: Kentaurka
 
Věk: Mladá (okolo 20ti let)
 
Podoba: 
Od pasu dolů její ženské tělo přechází v tělo klisny plavé barvy s oříškově hnědým ocasem. Zhruba do poloviny nohou začíná barva tmavnout a u kopyt jsou bílé střapce. Přímý přechod mezi zvířetem a člověkem je zahalen hnědým šátkem. Kožená korzet zakrývá jenom to nejnutnější a p v případě potřeby poslouží jako menší brnění. 
Má špičatá elfská ouška, dík kterým slyší jako rys. Oválnému obličeji dominují zelené oči, lemovány hustými tmavými řasami. Nad nimi se elegantně klene hnědé obočí. Pod mírně zašpičatělým nosem se nacházejí  krásně vykrojené růžové rty .Vlasy má Palaimë velmi dlouhé, oříškově hnědé barvy, takže si většinu jich svazuje do slušivého vysokého uzlu. Pleť nemá ani moc opálenou, ani mrtvolně bledou - zlatý střed. Občas se na jejím těle najdou drobné jizvičky.
Vždy jí uvidíte s lukem a toulcem s šípy.
 
Povaha:
Palaimë je od přírody velmi nedůvěřivá, odtažitá a někdy i trochu nepřátelská. Nemá ve zvyku přátelit se jen tak s někým a pokud neupoutáte její pozornost hned ze začátku, už se tak asi nestane nikdy. Má ráda svůj klid a nese velmi nelibě, když se jí do toho pletete.
Trochu se bojí draků a gryfů, zkrátka všeho, co se umí zvednout ze země - a když k tomu ti tvorové mají vlastní hlavu... No, ke drakovi či gryfovi ji prostě nedostanete. Neoplývá mnoho trpělivosti, jakmile něco nejde tak, jak by si představovala, začíná propadat záchvatům zuřivosti. V tom případě se k ní raději ani nepřibližujte, nechcete přece skončit zašlapáni do země, že?
Je velmi inteligentní, rychle chápe a má velmi dobrou paměť. Pokud se s ní blíže seznámíte, zjistíte, že je to věrná přítelkyně, a jestliže jí svěříte nějaké tajemství, neprozradí je už nikdy nikomu.
Jediné, co naprosto nezvládá jsou jakékoli projevy emocí - slz se u ní nedočkáte a smíchu pravděpodobně také ne. Jednině v očích můžete zahlédnout veselou jiskřičku nebo naopak smutek (vzteklé ohníčky také nejsou výjimkou).
Miluje hvězdy, dovede se na ně dívat klidně celou noc. Věří, že hvězdy jsou duše zemřelých, takže k nim chová náležitou úctu.
 
Historie:
Narodila se kentaurské dvojici. Její otec měl plavé vlasy i tělo, zatímco matka měla vlasy i tělo oříškově hnědé. Zelené oči Palaimë zdědila po jedné vzdálené příbuzné z matčiny strany.
Vyrůstala v poměrně šťastné rodině, ale jednoho dne pocítila potřebu odejít z rodného hnízda, a taky tak učinila. Nyní se toulá světem, a kdyby měla možnost znovu se na chvíli sejít s rodným stádem, hned by se po ní vrhla.
 
Majetek:
Luk a toulec s šípy
Oblečení
Svůj život a svobodu
 
Zvláštnosti a další věci, co už se jinam nevešly: Palaimë věří v duchy zemřelých, kteří na ní shlížejí z oblohy. Proto často v noci nespí, a pak to dospává ve dne. Nespí jako koně ve stoje,  složí nohy pod sebe a usíná na zemi - skoro jako by byla člověkem. Nemá  příliš v lásce lidi, ostatně ani elfové jí nejsou nijak blízcí, vlastně jediná rasa, ke které cítí kladné pocity je její vlastní.