Aegnor Losehellin

19.05.2013 21:11

Jméno: Aegnor Losehellin

Pohlaví: muž jako žádný jiný

Věk: asi tak 22

Rasa: před tím neznáma, nejspíš čaroděj, tudíž člověk, nyní Jezdec

Drak: Angrod

Podoba: Aegnor, jinými zvaný Aeg, je muž, ikdyž od jeho bílých a dlouhých vlasů někteří ze zadu soudí spíše ženu, než-li Jezdce a navíc zdravého a silného chlapa jako horu. Jeho hlava je úzká, stejně jako nos, právě díky němu ho v dětsví nazývali slonem, přirovnávali ho totiž k chobotu. Jeho oči jsou takřka bílé, ale ne úplně, na okrajích jeho duhovky nabírají hnědavou barvu, která tíměř neustále mění své odstíny, od rezavé po vínovou. Zbytek jeho těla není třeba popisovat, rád ho  totiž od pasu nahoru ukazuje. Svou osvalenou hruď, kteoru si vypracoval díky práci  s velmi těžkým mečem s nesmírně širokou čepelí. Jinak jeho tělo hyzdí několik jizev, tu kterou uvidíte jako jednu z mála hned na první pohled má na krční páteři, kterou si vytvořil když dostal mečem do helmy, ta se mu zarazila pod ramení část brnění a malá část čepele mu tedy prořízla kůži, jizva měří minimálně deset centimetrů. Oblečen chodí téměř pořád stejně, černý kabátec z černé lesklé kůže zdobené šedou nití a jako kalhoty upjaté též kožené a téže černé kalhoty, obvykle tříčtvrteční.

Povaha: Povahou není ani zas tak složitý. Je velice nevrlý, a to velice často. V dobrém rozpoložení ho najdete jen málo kdy, mimochodem je také arogantní a tak trochu i narcistický.

Historie: Narodil se ve Viavě, zhruba před dvaadvaceti, možná třiadvaceti  lety do rodiny bohatších kupců. Otec však když mu bylo šest umřel na mor, který řádil ve městě, kde byl zrovna zkupovat zboží pro svůj obchod, jeho matka se stala vdovou a bylo pro ni tedy daleko těžší vychovávat všech pět Aegových sourozenců. Aeg se narodil až jako pátý, skoro nejmladší, proto se na něj jídla dostávalo jen poskrovnu, nejvíce totiž dostávali nejstarší, od kterých se nejvíce čekalo. Nejstaršího hocha ale zabil medvěd když lovil maso pro rodinu. Druhá nejstarší byla dívka. Té nemělo připadnout dědictví majetku po otci a matce, jelikož již od jedenácti let byla provdána za jiného bohatého obchodníka. Další bratr byl takové nemehlo, nic neuměl, nenaučil se číst, ani psát, dokonce ani počítat, což bylo v životě kupce docela vysoký faktor, ale i tak měl všechno dostat. Taky že dostal. Brzy všechno propil a stala se z něj násoska, která neměla ani na chleba. Aeg se proto vypravil na vlastní pěst do světa, lépe řečeno se vydal hledat práci. Dostal ji hned jakožto šašek na panském dvoře jednoho vysoko postaveného Viavského šlechtice. Tam sloužil od svých jedenácti až do šestnácti, kdy už začal být ohraný a přestal být oblíbený a roztomilý.  Stal se z něj obávaný lovec a tak trochu i kapesní zloděj. Dlouhou dobu žil sám v divočině, kde měl svůj provizorní tábor, ve kterém bydlí do teď.  Má v něm svůj stan, ohniště a především nově udělané hnézdečko hned vedle sebe pro svého draka - Angroda. Dále se mu taky u něj popásá jeho kůň, kterého dostal za dlouhodobé služby u toho šlechtice. Ho také můžete výdat v Cairevu, ale zatím se zdržuje skoro jen u sebe v táboře, schovává totiž svého šupinatého přítele.

Majetek: dobře schovaný tábor v lese i s celou výbavou, včetně stanu, kůň Sever, luk, pár drobností